Toiduteaduse alased uuringud
Hetkel on toiduteaduse valdkonnas pooleli uuringud doktoritöö tarbeks, mille hüpoteesid on järgmised:
Uuringutes kasutatakse eelkõige EMÜ Märja katselauda lehmade (ca 50 lehma) piima.
Töö peaeesmärgiks on selgitada piima naturaalsete koostisosade (rasvakuulikeste, kaseiinimitsellide, vadakuvalkude) suurusjaotust, stabiilsust ning omavahelisi interaktsioone sõltuvalt laktatsioonist ja aastaajast. Täiendava eesmärgina uuritakse ka lehmade tervisliku seisundi mõju piima mikrostruktuurile ja selle stabiilsusele.
Uurimistöö tulemusi saab kasutada piima koostisosade omavaheliste interaktsioonide väljaselgitamisel, aretustöös ning need võimaldavad optimeerida piima töötlemisel kasutatavaid tehnoloogilisi rakendusi.
Aretuse 6, Märja, Tähtvere vald, Tartu maakond
Telefon: 5132703, e-post: birgit.aasmaeemu.ee